7 Şubat 2011 Pazartesi

Boşa giden paralar..

Real Madrid ve Arap-Rus sermayesi sağolsun son yıllarda futbolculara ödenen bonservis bedelleri aldı başına gitti..Peki ya bu rakamları oyuncular gerçekten hakediyor mu..Bir araştırmaya göre bedelinden yüksek transfer edilen ya da zarar edilen 25 oyuncuya kısaca göz atalım..

1-Kaka..65 milyon €..Milan-Real Madrid..Hani bazı oyuncular vardır,bir takımda fırtına gibi eser,orada efsane olur,sonra istemeye istemeye transfer olur ve eski performansını mumla arar..İşte Kaka o futbolculardan..Üstüne bir de geçirdiği ağır sakatlık sonucu uzun süre futbola ara verince ödenen paranın hakkını veremedi,veremez de..

2-Torres..50 milyon pound..Liverpool-Chelsea..Çok iyi oyuncu..Ya da oyuncuydu diyelim..Geçirdiği ağır sakatlık sonra hala toparlayamadı kendini..Yaşı genç..26..Uzun süre var önünde ancak bu kadar para vermişken daha hazır bir oyuncu alınabilirdi..

3-Zlatan Ibrahimovic..46 milyon €+Eto'o..İnter-Barcelona..Toplam 70-75 milyon euroyu buldu transferine ödenen bedel..Gol sayısı bakımdan sırıtmadı belki ama Barcelona'nın oyun stiline uymadı,1sezon sonra Milan'a yollandı..

4-Robbie Keane..20 milyon pound..Tottenham-Liverpool..Tekrar Tottenham'a geri dönerken kulüp 8milyon zarar etti..Şimdi gidecek takım bulmakta zorlanıyor..

5-Peter Crouch..11 milyon pound..Liverpool-Portsmouth..11e alıp 10a satıldı.Çok büyük zarar değil belki ama boyu dışında pek artısı olmayan birine bile çok..

6-Robinho..32.5 milyon pound..Real Madrid-Man City..Arap sermayesinin ilk büyük transferi..Tutmadı..Önce Brezilya'ya sonra da bu sezon Milan'a kiralandı..

7-Adebeyor..25 milyon pound..Arsenal-Man City..Normal ederinin 2katına gitti,tutunamadı..

8-Andy Carroll..35 milyon pound..Newcastle-Liverpool..Genç yetenek evet,İngilizlerin forvet sıkıntısını gidermesi bekleniyor..Torres'e 50 çok diyorsak Carroll'un oluru 20-25 olmalıdır maksimum..

9-Shevchenko..30.8 milyon pound..Milan-Chelsea..Bedelde sıkıntı yok belki..Ama Kaka için söylediklerimiz Sheva için de geçerli..

10-Mascherano..22 milyon pound..Liverpool-Barcelona..İlk 11 topçusu olsa neyse..Yedek oturmaktan sıkıldı,böyle bir oyuncuya bu kadar para vermek..

11-Yaya Toure..24 milyon pound..Barcelona-Man City..Yorumsuz..

12-Benzema..35 milyon €..Lyon-Real Madrid..1-2 sene daha Lyon'da oynayıp gitse sıkıntı olmayacaktı,erken gitti..Sene sonunda %90 ayrılır takımdan..

13-Fellaini..15 milyon pound..S.Liege-Everton..Düz bir oyuncu..Tek özelliği saçları..Bu paranın yarısı bile etmez bence..

14-Darren Bent..24 milyon pound..Sunderland-A.Villa..Adam her transferinde kulüp rekoru kırmış..Gene kırdı..İyi golcü ama borsada gereksiz değeri artan hisseler gibi..

15-Aquillani..20 milyon pound..Roma-Liverpool
16-Bentley..15 milyon pound..Blackburn-Tottenham..
17-Xabi Alonso..30 milyon pound..Liverpool-Real Madrid..
18-Alves..23 milyon pound..Sevilla-Barcelona..
19-Glen Johnson..17.5 milyon pound..Portsmouth-Liverpool..Chelsea yarışı kaybettiği için üzgün değildir eminim..

20-Tevez..25milyon pound..Man Utd-Man City..Listede olmasının tek sebebi kafasına esince takımda ayrılmak istemesi gibi özelliğe sahip olması..Güven duyulmaz..

21-Berbatov..30.75 milyon pound..Tottenham-Man Utd..
22-Essien..24.4 milyon pound..Lyon-Chelsea..Uzun süreli sakatlıklar çok can yaktı..
23-Ramirez..22 milyon €..Benfica-Chelsea..
24-Mesut Özil..15 milyon €..W.Bremen-Real Madrid..
25-Joe Cole..Bedava..Chelsea-Liverpool..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Mesut'u anlamadım yahu.15 Milyon etmez mi Mesut.Şu ana kadar da gayet iyi performans sergiledi.

D.Saunders dedi ki...

bir çoğuna katılmıyorum hele kolo toure ye katılmam imkansız yahu adam dünyanın en iyi ön liberosu olarak gitti bence city ye,daha fazla bile ederdi.adebayor un fiyatı normal düzenli oynarsa canavar gibi adam

fellaini ye düz adam demek haksızlık olur özellikleri olan bir oyuncu zaman zaman ceza sahasına yardırıyor

xabi alonso alves ve essien in fiyatlarında anormallik yok.üçü de mevkilerinde dünyanın en kaliteli 3-4 oyuncusundan biri ve gittikleri klüplere büyük fayda verdiler bu paraların neresi boşa gitmiş anlamadım

hele mesut bu listede olması gereken en son futbolculardan biridir bana göre.yaşını da göz önüne alacak olursak mesut özil son yılların en ucuza kapatılan transferlerinden biridir

dr imperius dedi ki...

kolo değil ama listedeki yaya toure..

essien icin uzun süreli sakatlık yüzünden listede oldugu belirtilmiş..yani bu kadar büyük para bagladıgın adamdan yararlanamıyorsan bu zarardır mantıgı..

adebayor'un da keza bu sene pek oynamaması ve kiralık gitmesi listede olmasına sebep..

mesut icin ise wc 2010 daki performansı bu trasnferi sağladı kontratı bitiyordu daha ucuza alınabilirdi diye listeye eklenmiş..

alves ise barca sistemine uymuyor denilmiş..

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...